Ηλεκτρονική συνταγογράφηση

216 70 01 939      6945312234      info@orliasis.gr

Αγωνιστών Στρατοπέδου 60, 12461, Χαϊδάρι

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Β. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος (ΜD)

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών (PhD, MSc)

Μετεκπαιδευθείς στο Academic Medical Centre, Άμστερνταμ (Ολλανδία)

Οδηγίες σε αλλεργικούς ασθενείς για αποφυγή γυρεων


Μέτρα για την αποφυγή γύρεων

Αποφύγετε την επαφή με τα φυτά που σας ενοχλούν ειδικά την εποχή της ανθοφορίας τους.

  • Όταν τα συμπτώματα είναι έντονα αποφύγετε κάθε επίσκεψη στην εξοχή.Προτιμήστε για εκδρομή τις παραθαλάσσιες περιοχές, που χαρακτηρίζονται από μικρότερη ποσότητα γύρεων.
  • Αποφύγετε το κάμπινγκ,το πικνικ καθώς και να κάνετε σπορ σε ανοιχτους εξοχικούς χώρους. Επίσης, αποφύγετε κηπουρικές εργασίες.
  • Τα επίπεδα των γύρεων στην ατμόσφαιρα παρουσιάζουν έξαρση στις 8-10 το πρωί και στις 7-9 το βράδυ.Τις ώρες αυτές κρατείστε τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά.
  • Η χρήση air-condition τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι βοηθάει.
  • Το μπάνιο, το καθημερινό λούσιμο και οι ρινοπλύσεις θα σας απαλλάξουν από τη γύρη που έχει κολλήσει πάνω σας.
  • Προσοχή στις μέρες που ο καιρός είναι ξηρός, ζεστός και έχει αέρα. Οι συνθήκες αυτές ευνοούν τη διασπορά των γύρεων στον αέρα. Αντίθετα η βροχή περιορίζει τις γύρεις και τις καθηλώνει στη γη.
  • Χρησιμοποιείστε γυαλιά ηλίου όταν είστε σε ανοικτούς χώρους.

Λίγα λόγια για τον ιατρό:

«Ο Λευτέρης Μαργαρίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι. Το 1997 πέτυχε στην Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 2003. Το 2005 ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας και στο κέντρο υγείας Λιδορικίου. Το 2006 εκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας ενώ το 2007 ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο στρατό ξηράς.

Το 2008 ξεκίνησε την εκπαίδευση του στην Ωτορινολαρυγγολογία - Χειρουργική κεφαλής και τραχήλου στην ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Το 2009 συνέχισε στην Α’ ΩΡΛ κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητά του το 2012. Το 2011 μετεκπαιδεύτηκε στην Ρινολογία - Χειρουργική ρινός στο ακαδημαϊκό ιατρικό κέντρο (AMC) του Άμστερνταμ στην Ολλανδία Το 2009 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα και το 2010 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, πλήθος ανακοινώσεων σε ξένα και ελληνικά συνέδρια ενώ έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίων. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Α’ ΩΡΛ κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο την Αλλεργική ρινίτιδα Η έρευνα του καλύπτει μεγάλο πεδίο της Ωτορινολαρυγγολογίας και κυρίως ρινολογία, χειρουργική ρινός-παραρρινίων, διαταραχές ζάλης, φωνής, βαρηκοΐα και παιδο-ΩΡΛ προβλήματα.»

by site4doctor and MyMedical