Ηλεκτρονική συνταγογράφηση

216 70 01 939      6945312234      info@orliasis.gr

Αγωνιστών Στρατοπέδου 60, 12461, Χαϊδάρι

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Β. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος (ΜD)

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών (PhD, MSc)

Μετεκπαιδευθείς στο Academic Medical Centre, Άμστερνταμ (Ολλανδία)

Οδηγίες σε αλλεργικούς ασθενείς για αποφυγή μυκητών


Α.ΕΝΔΟΟΙΚΙΑΚΟΙ  ΜΥΚΗΤΕΣ

Συχνός καθαρισμός των χώρων που αναπτύσσονται οι μύκητες με διάλυμα χλωρίνης ή υδατικό διάλυμα ξυδιού 1:2.

Επαρκής αερισμός του σπιτιού και ελάττωση  της υγρασίας

Τα  συστήματα κλιματισμού  πρέπει να καθαρίζονται  και να απολυμαίνονται  επαρκώς.

 

Β.ΕΞΩΟΙΚΙΑΚΟΙ  ΜΥΚΗΤΕΣ

Τα  παράθυρα  να παραμένουν  κλειστά  κατά  τη διάρκεια  της  εποχής με υψηλή συγκέντρωση μυκήτων στην ατμόσφαιρα.

Να αποφεύγονται οι εκδρομές στο δάσος μετά από βροχή ή με ομίχλη.

Να  αποφεύγεται  το  κούρεμα  του  γκαζόν, το σκάλισμα των κήπων και η συλλογή σε σωρούς των φθινοπωρινών φύλλων τα οποία είναι πεσμένα από πολλές ημέρες.

Να αποφεύγεται η κοπή ξύλων καθώς και η συλλογή ξερών φύλλων  και χόρτων.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: τα αλλεργικά άτομα προς τους μύκητες πρέπει να γνωρίζουν ότι τα τυριά, τα μανιτάρια, η μπύρα, οι ζύμες, το κρασί  και  το ξύδι  αποτελούν πηγές επανειλημμένης  έκθεσης  σε  μύκητες.

Λίγα λόγια για τον ιατρό:

«Ο Λευτέρης Μαργαρίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι. Το 1997 πέτυχε στην Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 2003. Το 2005 ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας και στο κέντρο υγείας Λιδορικίου. Το 2006 εκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας ενώ το 2007 ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο στρατό ξηράς.

Το 2008 ξεκίνησε την εκπαίδευση του στην Ωτορινολαρυγγολογία - Χειρουργική κεφαλής και τραχήλου στην ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Το 2009 συνέχισε στην Α’ ΩΡΛ κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητά του το 2012. Το 2011 μετεκπαιδεύτηκε στην Ρινολογία - Χειρουργική ρινός στο ακαδημαϊκό ιατρικό κέντρο (AMC) του Άμστερνταμ στην Ολλανδία Το 2009 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα και το 2010 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, πλήθος ανακοινώσεων σε ξένα και ελληνικά συνέδρια ενώ έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίων. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Α’ ΩΡΛ κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο την Αλλεργική ρινίτιδα Η έρευνα του καλύπτει μεγάλο πεδίο της Ωτορινολαρυγγολογίας και κυρίως ρινολογία, χειρουργική ρινός-παραρρινίων, διαταραχές ζάλης, φωνής, βαρηκοΐα και παιδο-ΩΡΛ προβλήματα.»

by site4doctor and MyMedical