Ηλεκτρονική συνταγογράφηση

216 70 01 939      6945312234      info@orliasis.gr

Αγωνιστών Στρατοπέδου 60, 12461, Χαϊδάρι

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Β. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος (ΜD)

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών (PhD, MSc)

Μετεκπαιδευθείς στο Academic Medical Centre, Άμστερνταμ (Ολλανδία)

Οδηγίες για λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση


Αλλαγές στον τρόπο διατροφής

 1. Αποφύγετε τα μεγάλα γεύματα και προτιμήστε μικρά και συχνά.
 2. Αποφύγετε την κατανάλωση υγρών κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Γενικά όμως πρέπει να πίνετε υγρά και μερικά από αυτά να είναι χυμοί, ημίπαχο γάλα.
 3. Περιορίστε την κατανάλωση λίπους, μειώνοντας την κατανάλωση τηγανητών κρεάτων – ψαριών – λαχανικών, τσιγαρισμένων ή κοκκινιστών φαγητών, σαλτσών για σαλάτες (dressing), μαγιονέζας, βουτύρου, κρέμας γάλακτος και αλλαντικών.
 4. Καταναλώστε ελαιόλαδο σε γεύματα και σαλάτες, που θα σας δώσει ενέργεια και δεν θα σας ενοχλήσει.
 5. Αποφύγετε όξινα τρόφιμα όπως χυμούς εσπεριδοειδών, λεμόνι και τομάτα.
 6. Περιορίστε την κατανάλωση λιπαρών γλυκών και ιδιαίτερα σοκολάτας ή γλυκών με κρέμα.
 7. Περιορίστε την κατανάλωση καρυκευμάτων και ιδιαίτερα μαύρου και κόκκινου πιπεριού. Ο δυόσμος, η μέντα, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ίσως επιδεινώσουν τα συμπτώματα κάποιων ασθενών.
 8. Τα ανθρακούχα, αλκοολούχα και καφεϊνούχα ροφήματα είναι πιθανό να επιδεινώσουν τα συμπτώματά σας. Προτιμήστε τον ντεκαφεϊνέ καφέ και τα αναψυκτικά χωρίς ανθρακικό. Επίσης καταναλώστε αλκοόλ με μέτρο.

 

 

Αλλαγές στις συνήθειες ζωής

 1. Διακόψτε το κάπνισμα
 2. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ.
 3. Αποφύγετε την κατάκλιση για τουλάχιστο δύο ώρες μετά το φαγητό.
 4. Η κατάκλιση στο αριστερό πλευρό πιθανόν να βοηθήσει κάποιους ασθενείς.
 5. Ανυψώστε το άνω τμήμα του σώματός σας κατά τον ύπνο (όχι μόνο το κεφάλι)
 6. Αποφύγετε τα στενά ρούχα
 7. Η απώλεια κιλών βοηθά
 8. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν συμβουλευτείτε εκ νέου το γιατρό σας

Λίγα λόγια για τον ιατρό:

«Ο Λευτέρης Μαργαρίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι. Το 1997 πέτυχε στην Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 2003. Το 2005 ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας και στο κέντρο υγείας Λιδορικίου. Το 2006 εκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας ενώ το 2007 ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο στρατό ξηράς.

Το 2008 ξεκίνησε την εκπαίδευση του στην Ωτορινολαρυγγολογία - Χειρουργική κεφαλής και τραχήλου στην ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Το 2009 συνέχισε στην Α’ ΩΡΛ κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητά του το 2012. Το 2011 μετεκπαιδεύτηκε στην Ρινολογία - Χειρουργική ρινός στο ακαδημαϊκό ιατρικό κέντρο (AMC) του Άμστερνταμ στην Ολλανδία Το 2009 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα και το 2010 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, πλήθος ανακοινώσεων σε ξένα και ελληνικά συνέδρια ενώ έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίων. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Α’ ΩΡΛ κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο την Αλλεργική ρινίτιδα Η έρευνα του καλύπτει μεγάλο πεδίο της Ωτορινολαρυγγολογίας και κυρίως ρινολογία, χειρουργική ρινός-παραρρινίων, διαταραχές ζάλης, φωνής, βαρηκοΐα και παιδο-ΩΡΛ προβλήματα.»

by site4doctor and MyMedical