Ηλεκτρονική συνταγογράφηση

216 70 01 939      6945312234      info@orliasis.gr

Αγωνιστών Στρατοπέδου 60, 12461, Χαϊδάρι

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Β. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος (ΜD)

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών (PhD, MSc)

Μετεκπαιδευθείς στο Academic Medical Centre, Άμστερνταμ (Ολλανδία)

Συμβουλές για την σωστή χρήση των ρινικών σπρέι


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΡΙΝΙΚΩΝ ΣΠΡΕΙ

Χρησιμοποιώντας μια καλή τεχνική για την εφαρμογή των ρινικών σπρέι θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τα μέγιστα οφέλη από τη φαρμακευτική αγωγή και να αποφύγετε ορισμένες παρενέργειες, όπως ρινική αιμορραγία.

Οδηγίες για τη σωστή τεχνική ψεκασμού:

  1. Καθαρίστε τις ρινικές εκκρίσεις με σας με χρήση φυσιολογικού ορού/ θαλασσινού νερού/ συσκευή πλύσεων και με απαλό φύσημα της μύτης.
  2. Ανακινήστε το δοχείο
  3. Τοποθετήστε την άκρη του στομίου του σπρέι με το χέρι στο αντίθετο ρουθούνι (το δεξί χέρι ρίχνει ψεκασμούς στο αριστερό και το αριστερό στο δεξί) ώστε να μην πέφτει ο ψεκασμός πάνω στο ρινικό διάφραγμα (μέση γραμμή) και να έχουμε αυξημένη πιθανότητα ρινορραγίας .
  4. Τοποθετήστε το σπρέι σε ευθεία γραμμή (παράλληλη με το έδαφος)
  5. Σκύψτε προς τα εμπρός (450 περίπου).
  6. Ενεργοποιήστε το σπρέι, πάρτε απαλή εισπνοή
  7. Εκπνεύστε από το στόμα.
  8. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα για το άλλο ρουθούνι.

Μην φυσάτε τη μύτη τα πρώτα λίγα λεπτά μετά την εφαρμογή του σπρέι.

Λίγα λόγια για τον ιατρό:

«Ο Λευτέρης Μαργαρίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι. Το 1997 πέτυχε στην Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 2003. Το 2005 ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας και στο κέντρο υγείας Λιδορικίου. Το 2006 εκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας ενώ το 2007 ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο στρατό ξηράς.

Το 2008 ξεκίνησε την εκπαίδευση του στην Ωτορινολαρυγγολογία - Χειρουργική κεφαλής και τραχήλου στην ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Το 2009 συνέχισε στην Α’ ΩΡΛ κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητά του το 2012. Το 2011 μετεκπαιδεύτηκε στην Ρινολογία - Χειρουργική ρινός στο ακαδημαϊκό ιατρικό κέντρο (AMC) του Άμστερνταμ στην Ολλανδία Το 2009 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα και το 2010 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, πλήθος ανακοινώσεων σε ξένα και ελληνικά συνέδρια ενώ έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίων. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Α’ ΩΡΛ κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο την Αλλεργική ρινίτιδα Η έρευνα του καλύπτει μεγάλο πεδίο της Ωτορινολαρυγγολογίας και κυρίως ρινολογία, χειρουργική ρινός-παραρρινίων, διαταραχές ζάλης, φωνής, βαρηκοΐα και παιδο-ΩΡΛ προβλήματα.»

by site4doctor and MyMedical