Ηλεκτρονική συνταγογράφηση

216 70 01 939      6945312234      info@orliasis.gr

Αγωνιστών Στρατοπέδου 60, 12461, Χαϊδάρι

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Β. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος (ΜD)

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών (PhD, MSc)

Μετεκπαιδευθείς στο Academic Medical Centre, Άμστερνταμ (Ολλανδία)

ΠΑΙΔΟ-ΩΡΛ


Στην παιδιατρική ηλικία είναι συχνά τα προβλήματα αναπνοής κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και της ημέρας λόγω υπερτροφίας αμυγδαλών ή / και αδενοειδών («κρεατάκια») όπως επίσης οι υποτροπιάζουσες ωτίτιδες, αμυγδαλίτιδες, ρινοκολπίτιδες (ιγμορίτιδες), η συγκέντρωση υγρού στο μέσο αυτί (εκκριτική ωτίτιδα) που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση ακοής κ.α.

Η παραμονή των ανωτέρω χωρίς αντιμετώπιση μπορεί να οδηγήσει σε κακή ποιότητα ζωής του παιδιού ακόμα και σε καθυστέρηση ανάπτυξης με μόνιμα προβλήματα. Στο ιατρείο μας, με σύγχρονο εξοπλισμό, εκτελείται ενδοσκοπικός έλεγχος ρινός- λάρυγγος και πλήρης ακοολογικός έλεγχος παίδων (ωτοακουστικές εκπομπές, παιχνιδο- ακοομετρία, τυμπανόγραμμα). Η εμπειρία μας στην κλινική εξέταση και στην προσέγγιση παιδιατρικού-ΩΡΛ ασθενούς επιτρέπει την σωστή διάγνωση και την έγκαιρη αντιμετώπισή παιδο-ωρλ διαταραχών.

Λίγα λόγια για τον ιατρό:

«Ο Λευτέρης Μαργαρίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι. Το 1997 πέτυχε στην Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 2003. Το 2005 ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας και στο κέντρο υγείας Λιδορικίου. Το 2006 εκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας ενώ το 2007 ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο στρατό ξηράς.

Το 2008 ξεκίνησε την εκπαίδευση του στην Ωτορινολαρυγγολογία - Χειρουργική κεφαλής και τραχήλου στην ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Το 2009 συνέχισε στην Α’ ΩΡΛ κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητά του το 2012. Το 2011 μετεκπαιδεύτηκε στην Ρινολογία - Χειρουργική ρινός στο ακαδημαϊκό ιατρικό κέντρο (AMC) του Άμστερνταμ στην Ολλανδία Το 2009 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα και το 2010 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, πλήθος ανακοινώσεων σε ξένα και ελληνικά συνέδρια ενώ έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίων. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Α’ ΩΡΛ κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο την Αλλεργική ρινίτιδα Η έρευνα του καλύπτει μεγάλο πεδίο της Ωτορινολαρυγγολογίας και κυρίως ρινολογία, χειρουργική ρινός-παραρρινίων, διαταραχές ζάλης, φωνής, βαρηκοΐα και παιδο-ΩΡΛ προβλήματα.»

by site4doctor and MyMedical